Wytrawne ciastka serowe
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Czy już czujecie zapach tych rozkosznych ciasteczek serowych unoszący się po kuchni? To idealna okazja, aby połączyć smakowe doznania słodkości z wyrazistym posmakiem sera. Wierzcie mi, te małe przysmaki staną się prawdziwą rozkoszą dla waszych kubków smakowych. Dajcie znać, jak wam poszło przygotowanie tych przysmaków i jak smakują waszym gościom!

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
250g mąka krupczatka z kłoskiem
200 g sera cheddar
130 g schłodzonego masła
1 jajko
0,5płaskiej łyżeczki soli
kminek

Wskazówki

1.

Łączymy składniki

Ser cheddar ścieramy na małych oczkach tarki i umieszczamy w misce. Do sera przesiewamy krupczatkę, dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki i doprawiamy solą, papryką i kminkiem.
Następnie dodajemy jajko i składniki zagniatamy na jednolite ciasto.
Oznacz jako kompletne
2.

formujemy kulkę

Formujemy je w kulę. Kroimy na 4 części i każdą z nich cienko wałkujemy.
Oznacz jako kompletne
3.

wycinamy ciasteczka

Foremką wycinamy ciasteczka. Układamy je na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Oznacz jako kompletne
4.

pieczemy

Każdą partię ciasteczek pieczemy przez około 12 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku w funkcji góra-dół. Studzimy je na kratce. Ciasteczka będą idealnym dodatkiem do piwa. Smacznego!
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
krupczatka z kłoskiem

To nie jest zwykła mąka, to gwiazda, która tworzy magię w twojej kuchni! Mąka krupczatka z kłoskiem to tajemniczy klucz do sukcesu w każdej kulinarni przygodzie!