Torcik naleśnikowy z owocami0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
1 szklanki mąki luksusowej Gdańskie Młyny | |
1 łyżka cukru | |
1 szczypta soli | |
1 szklanka ciepłego mleka | |
3/4 szklanki ciepłej wody | |
2 łyżeczki proszku do pieczenia | |
2 jajka | |
1/8 roztopionego masła |
nadzienie
2 kostki twarogu | |
5 łyżek cukru pudru | |
0,5 opakowania dużego gęstego jogurtu naturalnego | |
1 szczypta wanilii | |
owoce | |
opcjonalnie konfitura z owoców leśnych |
Wskazówki
1.
naleśniki
Smażymy ok 12-14 naleśników . Do misy przesiewamy mąkę z kłoskiem luksusową Gdańskie Młyny, łyżkę cukru, szczyptę soli, wlewamy ciepłego mleka, 160ml cieplej wody, wbijamy 2 jajka oraz 25ml roztopionego przestudzonego, masła. Wszystko dokładnie mieszamy
Smażymy naleśniki na posmarowanej patelni.
Studzimy.
Oznacz jako kompletne
2.
układamy
Na naleśnik układamy ok 2 łyżki twarożku - rozsmarowujemy. Składamy na pół, również lekko smarujemy, potem jeszcze brzegi składamy do środka też smarujemy twarożkiem i konfiturą .
Pierwszego naleśnika zwijamy w rulon układamy na półmisku. Następne naleśniki zawijamy na około. Tworząc torcik. Lekko wyrównujemy, dociskamy. Górę smarujemy pozostałym twarożkiem, ozdabiamy owocami.
Wkładamy do lodówki na ok 2-3 godziny.
Oznacz jako kompletne