Małe pizzerinki: Rozkoszuj się wyjątkowymi smakami w miniaturze
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Odkryj nową ulubioną przekąskę dla całej rodziny – małe pizzerinki, idealne na każdą okazję! Nasz przepis zapewnia miniaturki prawdziwej włoskiej pizzy, z delikatnym cienkim ciastem, obłędnym sosem pomidorowym i różnorodnością pysznych dodatków. Spróbuj tego smacznego pomysłu i ciesz się mini pizzkami, które z pewnością będą hitem na każdym przyjęciu!

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
2 szklanki mąki na pizzę włoską Gdańskie Młyny
1/4 szklanki mleka
2 łyżki oliwy z oliwek
0,5 łyżeczki soli
0,5 kostki mozzarelli
zaczyn i sos
1 łyżka mąki na pizzę włoską
0,5 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka drożdży instant
0,5 łyżeczki cukru
0,5 szklanki zblendowanych pomidorów z puszki
1 szczypta soli
1 łyżka oliwy z oliwy
klika posiekanych listków bazylii

Wskazówki

1.

przygotowujemy ciasto

przesiewamy mąkę do miski, wlewamy mleko, oliwę z oliwek i wsypujemy sól. Dodajemy zaczyn. Ciasto wyrabiamy do połączenia wszystkich składników. Odstawiamy je na około godzinę.
Oznacz jako kompletne
2.

wyrabiamy ciasto

Wyrośnięte ciasto kilka razy zagniatamy. Dzielimy na 9 równych części, tworzymy kulki. Przykrywamy czystą szmatką i zostawiamy na 15 minut.
Oznacz jako kompletne
3.

sos

Wszystkie składniki na sos blendujemy i doprawiamy do smaku.
Oznacz jako kompletne
4.

formujemy

Każdą kulkę rozpłaszczamy od środka. Przekładamy na blaszkę z pergaminem. Nakładamy sos i posypujemy startą mozzarellą. Zostawiamy na 15 minut
możemy dodać ulubione dodatki jak szynka, pieczarki lub oliwki. Ogranicza nas tu tylko wyobraźnia.
Oznacz jako kompletne
5.

Pieczemy

Piekarnik nagrzewamy góra- dół na 250 stopni. Pieczemy ok 8 minut
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
na pizzę włoską

Sprawdź, jakie cuda zdziała mąka na pizzę włoską. Odkryj tajemnicę doskonałej pizzy włoskiej z naszą specjalną mąką dedykowaną do tego kulinarnego arcydzieła!