Pizza Stromboli
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Jeśli szukasz nowego, kreatywnego sposobu na przygotowanie pizzy, która zachwyci Twoje kubki smakowe, to pizza stromboli jest odpowiedzią na Twoje modlitwy kulinarne! Ta innowacyjna przekąska, inspirowana tradycyjnym włoskim danem, to prawdziwa uczta dla miłośników pizzy i nie tylko. Poznajcie razem z nami sekrety tego smakołyku!

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
300g mąki na pizzę amerykańską
200ml ciepłej wody
20g świeżych drożdży
2łyżki oliwy
0,5łyżeczki soli
1 jajko
1 łyżeczka suszonej bazylii

Wskazówki

1.

aktywacja drożdży

Rozkruszone drożdże łączymy w miseczce z ciepłą wodą i odstawiamy na 10 minut.
Oznacz jako kompletne
2.

przygotowanie ciasta

Mąkę na pizzę amerykańską mieszamy z solą, dodajemy oliwę i rozpuszczone drożdże. Składniki łączymy, a następnie dokładnie i energicznie zagniatamy. Miskę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na duży prostokąt. W rondelku rozpuszczamy masło, doprawiamy szczyptą soli, granulowanym czosnkiem i bazylią.
Ciasto smarujemy dokładnie masłem i układamy na nim ulubione dodatki, np. szynkę, salami i pokrojone oliwki. Obficie posypujemy serem mozzarella. Ciasto dokładnie zwijamy w rulon. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy suszonymi ziołami.
Oznacz jako kompletne
3.

pieczemy

Pizzę pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 30 minut do zarumienienia. Przecier pomidorowy łączymy z oliwą, doprawiamy solą i bazylią. Pizzę kroimy w grubsze plastry i podajemy z sosem. Smacznego!
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
na pizzę amerykańską

Przeżyj amerykańską przygodę kulinarną w swojej kuchni i podbij serca wszystkich miłośników pizzy. Spróbuj naszej mąki na pizzę amerykańską i daj się porwać autentycznemu smakowi USA!

dodatki
150g szynki
100g tartej mozzarelli
100g salami
50g czarnych oliwek
30g masła
1 łyżeczka suszonej bazylii
1 łyżeczka czosnku granulowanego
szczypta soli
składniki na sos
200g przecieru pomidorowego
1 łyżka oliwy
1 płaska łyżeczka soli
1 łyżeczka suszonej bazylii
garść świeżej bazylii