Pancakes do lunchówki0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
| 140g mąki tortowej z kłosiem | |
| 12g cukru | |
| 4g proszku do pieczenia | |
| 1g soli | |
| 250ml mleka | |
| 1 jajko | |
| 20ml oleju |
Wskazówki
1.
W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Oznacz jako kompletne
2.
W drugiej misce połacz mleko, jajko i olej.
Oznacz jako kompletne
3.
Wlej mokre składniki do sucuchy i delikatnie wymieszaj.
Oznacz jako kompletne
4.
Rozgrzej patelnię i na suchą patelnię nakładaj porcję ciasta (1 łyżka).
Oznacz jako kompletne
5.
Smaż do momentu, aż pojawią się bąbelki na powierzchni, odwróć i dosmaż z drugiej strony.
Oznacz jako kompletne
6.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Oznacz jako kompletne