Omleciki biszkoptowe z mascarpone i owocami
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Czasem po prostu trzeba zaszaleć i zafundować sobie wyjątkową ucztę smaków. Dziś mam dla Was przepis na pyszne omleciki biszkoptowe z dodatkiem kremowego mascarpone i słodkich, soczystych owoców. Ta połączenie sprawi, że wasze podniebienie zatańczy z radości! Gotowi na kulinarne szaleństwo? Przygotujcie się na wspaniałą podróż przez smaki lata!

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
3 łyżki mąki tortowej Gdańskie Młyny
3 jajka
3 łyżki cukru
1 łyżkę mąki ziemniaczanej
krem
1 opakowanie kremu maskarpone
1 szklanka śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru

Wskazówki

1.

Przygotowanie ciasta

Pierwszym krokiem jest przygotowanie biszkoptowego ciasta, które posłuży jako podstawa dla naszych omlecików. Trzy białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy żóltka. W misce przesiewamy mąkę tortową z mąka ziemniaczaną i delikatnie mieszkamy. Kolejnym rokiem jest dodanie mąk, delikatnie mieszając składniki za pomocą drewnianej łyżki. t.
Następnie na blaszkę z pergaminem nakładamy po dwie łyżki ciasta - tworząc placuszek Pieczemy w 180 stopniach ok 6-8 minut. Piekarnik ustawiamy nagrzanie góra - dół. Omleciki zaraz po upieczeniu odrywamy z pergaminu, lekko zaginając wpół, studzimy.
Oznacz jako kompletne
2.

Przygotowanie kremu mascarpone

miksujemy na gesty krem mascarpone z śmietanką 30% ,2 łyżki cukru pudru oraz szczyptę wanilii na jednolitą masę.
Krem przekładamy do woreczka cukierniczego z końcówką do dekoracji , nadziewamy biszkopciki. Dekorujemy ulubionymi owocami i posypujemy cukrem pudrem.
Oznacz jako kompletne

Notatki

*Nutrition info is a rough estimate based on the ingredients. Note that values may vary from case to case.
*As with all recipes, there is a number of ways you can get things done. If you believe that some of the instructions can be improved, or have a good alternative solution, feel free to leave a comment.
Nasza mąka

Mąka
tortowa z kłoskiem

Mąka typu 450 tortowa to niekwestionowany rockstar w świecie wypieków. Wyjątkowo popularna i wszechstronna. Pszenica do tej mąki pochodzi z żuław – polskiego królestwa czystości, gdzie pszenica rośnie w najlepszych warunkach.