Omleciki biszkoptowe z mascarpone i owocami0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
3 łyżki mąki tortowej Gdańskie Młyny | |
3 jajka | |
3 łyżki cukru | |
1 łyżkę mąki ziemniaczanej |
krem
1 opakowanie kremu maskarpone | |
1 szklanka śmietanki 30% | |
2 łyżki cukru pudru |
Wskazówki
1.
Przygotowanie ciasta
Pierwszym krokiem jest przygotowanie biszkoptowego ciasta, które posłuży jako podstawa dla naszych omlecików. Trzy białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy żóltka.
W misce przesiewamy mąkę tortową z mąka ziemniaczaną i delikatnie mieszkamy. Kolejnym rokiem jest dodanie mąk, delikatnie mieszając składniki za pomocą drewnianej łyżki.
t.
Następnie na blaszkę z pergaminem nakładamy po dwie łyżki ciasta - tworząc placuszek
Pieczemy w 180 stopniach ok 6-8 minut. Piekarnik ustawiamy nagrzanie góra - dół.
Omleciki zaraz po upieczeniu odrywamy z pergaminu, lekko zaginając wpół, studzimy.
Oznacz jako kompletne
2.
Przygotowanie kremu mascarpone
miksujemy na gesty krem mascarpone z śmietanką 30% ,2 łyżki cukru pudru oraz szczyptę wanilii na jednolitą masę.
Krem przekładamy do woreczka cukierniczego z końcówką do dekoracji , nadziewamy biszkopciki.
Dekorujemy ulubionymi owocami i posypujemy cukrem pudrem.
Oznacz jako kompletne
Notatki
*Nutrition info is a rough estimate based on the ingredients. Note that values may vary from case to case.
*As with all recipes, there is a number of ways you can get things done. If you believe that some of the instructions can be improved, or have a good alternative solution, feel free to leave a comment.