Naleśnik
0 (0)

20 minut

bardzo łatwy

10

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Dlaczego trudzić się nad skomplikowanymi potrawami, gdy wystarczy zaledwie kilka składników, by stworzyć małe kulinarne arcydzieło? Naleśniki to klasyka, która zawsze wychodzi na przeciw głodowi i apetytowi!

 Przekonaj się sam, jak łatwo możesz stać się mistrzem kuchni! Zanurz się w świecie smaków i sięgnij po prostotę – najlepsze naleśniki zawsze zaczynają się od dobrej mąki.

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
2szklanki mąki luksusowej z kłoskiem
2 jajka
szczypta soli
3/4szklanki gazowanej wody
1szklanka mleka

Wskazówki

1.

ciasto

Żółtka, mleko, wodę i mąkę zmiksować, następnie osobno ubić białka, dodać do pozostałych składników i delikatne wymieszać
Oznacz jako kompletne
2.

smażenie

Na posmarowaną olejem, rozgrzaną patelnie nalewać cienką warstwę ciasta
Gdy ciasto się zetnie należy obrócić je na drugą stronę. Usmażone naleśnik podawać z ulubionymi dodatkami.
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
luksusowa z kłoskiem

W kuchni to prawdziwy celebryta – zawsze gotowa na wielkie występy w cieście. Z tą mąką, Twoje wypieki staną się dziełami sztuki. Luksusowa mąka typu 550 – bo czasem nawet mąka ma swoje pięć minut.