Najprostsze wegańskie gofry z kremem kokosowym0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
250g mąki wrocławskiej z kłoskiem | |
300ml napoju owsianego | |
3 łyżeczki cukru trzcinowego | |
1łyżka proszku do pieczenia | |
sok z połowy cytryny | |
szczypta soli | |
50ml oleju do natłuszczenia gofrownicy |
Wskazówki
1.
ciasto na gofry
Składniki na gofry umieszczamy w misce, dokładnie łączymy za pomocą trzepaczki.
Ciasto odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy natłuszczoną gofrownicę o wysokiej mocy.
Oznacz jako kompletne
2.
Wylewamy po jednej łyżce wazowej ciasta na jedną kratkę gofrownicy.
Gofry pieczemy do całkowitego zarumienienia. Studzimy je na kratce.
Oznacz jako kompletne
3.
krem kokosowy
Stałą część mleka kokosowego wykładamy do drugiej miski, dodajemy pastę waniliową i cukier puder. Miksujemy do uzyskania puszystego kremu.
krem wykładamy na gofry, układamy plasterki brzoskwiń, borówki i posypujemy cukrem pudrem. Wegańskie gofry gotowe. Smacznego!
Oznacz jako kompletne