Muffinki z czekoladą
0 (0)

30 min

Łatwy

12

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Muffinki z czekoladą to klasyczny przysmak, który zawsze cieszy się dużą popularnością. Są łatwe do przygotowania, a ich smak zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych.Czy jest coś bardziej kuszącego niż zapach świeżo upieczonych muffinek z czekoladą? Te małe cudeńka są idealnym dodatkiem do porannej kawy, popołudniowej herbaty, czy jako deser po obiedzie.

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
300g mąki tortowej z kłoskiem
150g masła pokrojonego w kostkę
1tabliczka dowolnej czekolady
2 jajka
200g cukru
szczypta soli
300ml mleka
2łyżeczki proszku do pieczenia

Wskazówki

1.

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, a następnie w tym czasie rozpoczynamy przygotowywanie muffinek!
Do miski wkładamy masło, dodajemy jajka, mąkę, sól, mleko i proszek do pieczenia. Mieszamy to wszystko energicznie lub miksujemy na malych obrotach.
Oznacz jako kompletne
2.

Następnie przekłądamy ciasto do foremek na muffinki, umieszczając jednocześnie w środku kawałki czekolady.
Pieczemy wszystko przez pół godziny, Muffinki podajemy na ciepło lub po wystygnięciu.
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
tortowa z kłoskiem

Mąka typu 450 tortowa to niekwestionowany rockstar w świecie wypieków. Wyjątkowo popularna i wszechstronna. Pszenica do tej mąki pochodzi z żuław – polskiego królestwa czystości, gdzie pszenica rośnie w najlepszych warunkach.