Kruche ciasteczka
0 (0)

30 min

bardzo łatwy

30

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Czy wiesz, że sekret idealnie kruchych ciasteczek tkwi w mące? Mąka krupczatka z kłoskiem, dzięki swojej unikalnej strukturze, nadaje wypiekom niezwykłą chrupkość i delikatność. Kiedy pierwszy raz spróbujesz ciasteczek przygotowanych z jej użyciem, poczujesz, jak rozpływają się one w ustach, pozostawiając niezapomniane wrażenie.

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
250g mąki krupczatki z kłoskiem
100g masła
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
80g cukru

Wskazówki

1.

Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. .
Do miski dodajemy mąkę, cukier, masło, jajko oraz proszek do pieczenia, wszystko mieszamy za pomocą miksera.
Oznacz jako kompletne
2.

Na talerz wsypujemy porcję cukru. Za pomocą łyżki formujemy niewielką kulkę, następnie układamy ją w przygotowanym cukrze i spłaszczamy widelcem.
Układamy na wcześniej przygotowanej blaszcze. Pieczemy przez 20 minut w 180*C lub do momentu aż będą złotobrązowe.
Oznacz jako kompletne
3.

Następnie odkladamy na kratce do całkowitego ostuczenia
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
krupczatka z kłoskiem

To nie jest zwykła mąka, to gwiazda, która tworzy magię w twojej kuchni! Mąka krupczatka z kłoskiem to tajemniczy klucz do sukcesu w każdej kulinarni przygodzie!

do obtoczenia
80 g cukru