Pyszna krucha tarta, delikatny krem i mnóstwo owoców
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Czy jest coś bardziej kuszącego od zmysłowego połączenia słodkich, soczystych owoców z kruchym, złocistym ciastem? Przedstawiamy Ci przepis na naszą wyjątkową tartę z owocami – prawdziwą ucztę dla podniebienia i oczywisty wybór na letnie popołudnie w gronie bliskich.

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
1,5 szklanki mąki krupczatki Gdańskie Młyny
1 szczypta soli
1/3 szklanki cukru pudru
3 żółtka
0,5 masła
1 kostkę masła
krem
1 opakowanie serka mascarpone
1 tubka mleka skondensowanego
owoce dowolne (maliny, borówki, truskawki)

Wskazówki

1.

pieczemy ciasto

Na ciasto wykładamy pergamin , wysypujemy np. groch, ryż i pieczemy w nagrzanym piekarniku 190st najpierw 15 minut z obciążeniem, potem kolejne 15 minut bez obciążenia - studzimy.
Oznacz jako kompletne
2.

krem

przekładamy do misy serek mascaropone, wlewamy mleko skondendowane te w tubce i miksujemy parę minut, aż zgęstnieje.
Oznacz jako kompletne
3.

dekorujemy

Wykładamy na tartę krem oraz ulubione owoce.
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
krupczatka z kłoskiem

To nie jest zwykła mąka, to gwiazda, która tworzy magię w twojej kuchni! Mąka krupczatka z kłoskiem to tajemniczy klucz do sukcesu w każdej kulinarni przygodzie!