Pyszna krucha tarta, delikatny krem i mnóstwo owoców0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
1,5 szklanki mąki krupczatki Gdańskie Młyny | |
1 szczypta soli | |
1/3 szklanki cukru pudru | |
3 żółtka | |
0,5 masła | |
1 kostkę masła |
krem
1 opakowanie serka mascarpone | |
1 tubka mleka skondensowanego | |
owoce dowolne (maliny, borówki, truskawki) |
Wskazówki
1.
pieczemy ciasto
Na ciasto wykładamy pergamin , wysypujemy np. groch, ryż i pieczemy w nagrzanym piekarniku 190st najpierw 15 minut z obciążeniem, potem kolejne 15 minut bez obciążenia - studzimy.
Oznacz jako kompletne
2.
krem
przekładamy do misy serek mascaropone, wlewamy mleko skondendowane te w tubce i miksujemy parę minut, aż zgęstnieje.
Oznacz jako kompletne
3.
dekorujemy
Wykładamy na tartę krem oraz ulubione owoce.
Oznacz jako kompletne