Gofry kanapkowe0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
250g mąki tortowej z kłoskiem | |
3 jajka | |
375g mleka | |
70g oleju | |
10g cukru | |
1,5łyżeczki proszku do pieczenia | |
szczypta soli. |
Wskazówki
1.
Oddzielić żółtka od białek.
Przy pomocy miksera lub robota kuchennego ubić białka na sztywną pianę.
Oznacz jako kompletne
2.
Do miski dodać żółtka, mleko, olej, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę i sól. Wyrobić ciasto przy pomocy miksera lub trzepaczki.
Do ciasta dodać białka i dokładnie wymieszać.
Oznacz jako kompletne
3.
Rozgrzać gofrownice, posmarować olejem i nakładać przygotowane ciasto.
Czas pieczenia uzależniony jest od mocy gofrownicy, jaką posiadamy.
Oznacz jako kompletne
4.
Sposób podania kanapek gofrowym- zgodnie z naszymi preferencjami. Mogą być na słodko lub wytrawnie.
Oznacz jako kompletne