Gofry kanapkowe
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Szukasz pomysłu na nietypowe, a jednocześnie proste w przygotowaniu śniadanie? Gofry kanapkowe to hit, który sprawdzi się zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej! Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku – idealne do nadziewania ulubionymi składnikami. Dowiedz się, jak je przygotować i ciesz się domowym smakiem gofrów w nowej odsłonie

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
250g mąki tortowej z kłoskiem
3 jajka
375g mleka
70g oleju
10g cukru
1,5łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli.

Wskazówki

1.

Oddzielić żółtka od białek.
Przy pomocy miksera lub robota kuchennego ubić białka na sztywną pianę.
Oznacz jako kompletne
2.

Do miski dodać żółtka, mleko, olej, cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę i sól. Wyrobić ciasto przy pomocy miksera lub trzepaczki.
Do ciasta dodać białka i dokładnie wymieszać.
Oznacz jako kompletne
3.

Rozgrzać gofrownice, posmarować olejem i nakładać przygotowane ciasto.
Czas pieczenia uzależniony jest od mocy gofrownicy, jaką posiadamy.
Oznacz jako kompletne
4.

Sposób podania kanapek gofrowym- zgodnie z naszymi preferencjami. Mogą być na słodko lub wytrawnie.
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
tortowa z kłoskiem

Mąka typu 450 tortowa to niekwestionowany rockstar w świecie wypieków. Wyjątkowo popularna i wszechstronna. Pszenica do tej mąki pochodzi z żuław – polskiego królestwa czystości, gdzie pszenica rośnie w najlepszych warunkach.