Owocowe fit pankejki0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
100g mąki na orkiszowa jasna Gdańskie Młyny | |
200g serka wiejskiego | |
1 średniej wielkości banan | |
80g gorzkiej czekolady | |
50g erytrolu | |
2 jajka | |
1 łyżeczka proszku do pieczenia |
Wskazówki
1.
ciasto
Serek wiejski, banana i jajka umieszczamy w misce i blendujemy na gładko. Dodajemy erytrol, proszek do pieczenia, a następnie mąkę. Drobno siekamy czekoladę i dodajemy do ciasta. Krótko mieszamy, tylko do połączenia składników.

Oznacz jako kompletne
2.
smażenie
Patelnię do naleśników lekko natłuszczamy i wykładamy po łyżce ciasta. Smażymy na średnim ogniu do zezłocenia z dwóch stron.
Oznacz jako kompletne
3.
sos
Porzeczki i maliny umieszczamy w rondelku, zasypujemy erytrolem i zalewamy wodą. Dusimy przez około 15-20 minut do zgęstnienia sosu i odparowania wody, od czasu do czasu mieszając (w razie potrzeby dosładzamy).
Oznacz jako kompletne
4.
podawanie
Placki serwujemy z sosem, świeżymi owocami i wiórkami czekolady. Smacznego!
Oznacz jako kompletne