Eklerki upominek na Dzień Kobiet0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
szklanka mąki tortowej z kłoski | |
50g masła | |
3/4 szklanki wody | |
3 jajka |
Wskazówki
1.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i gotujemy do momentu połączenia składników- zagotowujemy.
Do miski przesiewamy mąkę, następnie dodajemy do garnka. Mieszamy aż powstanie gładkie ciasto.
Oznacz jako kompletne
2.
Odstawiamy do przestudzenia.
Do chłodnego ciasta wbijemy pojedyńczo jajka i miksujemy.
Oznacz jako kompletne
3.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przy pomocy rękawa kuchennego wyciskamy ciasto na blachę.
Pieczemy przez ok. 30 min w 180 C.
Oznacz jako kompletne
4.
W międzyczasie przygotowujemy krem do eklerków. Śmietankę kremówkę miksujemy z odrobiną cukru pudru.
Upieczone eklerki przecinamy na pół i przekładamy kremem.
Oznacz jako kompletne
5.
W garnku rozpuszczamy mleczną czekoladę ze śmietanką. Odstawiamy na 5-10 minut.
Eklerki dekorujemy polewą czekoladą oraz tartą czekoladą mleczną i białą.
Oznacz jako kompletne