Ciastka baletki0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
70g mąki tortowej z kłoskiem | |
3 jajka | |
70g cukru | |
marmolada różana | |
ciemny mak |
Wskazówki
1.
Do białek dodajemy żółtka, krótko miksujemy. Przesiewamy mąkę i bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki łączymy z puszystą masą.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni w funkcji góra-dół. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto umieszczamy w rękawie cukierniczym z dużą, okrągłą tylką.
Oznacz jako kompletne
2.
Na blasze wyciskamy okrągłe, nieduże biszkopciki, tak aby była ich parzysta liczba.
Każdego z nich posypujemy makiem i pieczemy przez około 8 minut do lekkiego zarumienienia. Biszkopciki studzimy na kratce. Następnie połowę z nich smarujemy marmoladą i zamykamy pozostałymi. Pyszne ciasteczka gotowe. Smacznego!
Oznacz jako kompletne