Ciasteczka walentynkowe0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
250 g mąki wrocławskiej z kłoskiem | |
50 g cukru pudru | |
100 g śmietanki 30% | |
100g masła | |
szczypta soli |
Wskazówki
1.
Do naczynia dodać wszystkie składniki. Wyrobić przy pomocy robota kuchennego lub ręcznie.
Ciasto przełożyć na blat/ stolnicę oprószony mąką, uformować kulkę, przełożyć do miski i zawinąć folią spożywczą. Następnie odstawić do lodówki na około 1h.
.
Oznacz jako kompletne
2.
Pod koniec leżakowania ciasta, piekarnik rozgrzać do 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto przełożyć na blat/stolnicę oprószony mąką. Rozwałkować i za pomocą foremek wyciąć ciasteczka. Przełożyć na blachę.
Oznacz jako kompletne
3.
Blachę włożyć do piekarnika i piec przez 10 minut
Oznacz jako kompletne