Ciasteczka walentynkowe
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Walentynki to idealny moment, by podarować bliskiej osobie coś wyjątkowego – a co może być bardziej osobistego niż domowe ciasteczka w kształcie serca?  Brzmi jak przepis na romantyczny sukces! Wspólne pieczenie może stać się też pretekstem do romantycznego wieczoru we dwoje! A nawet jeśli nie masz drugiej połówki… te herbatniki są na tyle pyszne, że warto przygotować je po prostu dla siebie. W końcu miłość do siebie to podstawa! 

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
250 g mąki wrocławskiej z kłoskiem
50 g cukru pudru
100 g śmietanki 30%
100g masła
szczypta soli

Wskazówki

1.

Do naczynia dodać wszystkie składniki. Wyrobić przy pomocy robota kuchennego lub ręcznie.
Ciasto przełożyć na blat/ stolnicę oprószony mąką, uformować kulkę, przełożyć do miski i zawinąć folią spożywczą. Następnie odstawić do lodówki na około 1h. .
Oznacz jako kompletne
2.

Pod koniec leżakowania ciasta, piekarnik rozgrzać do 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto przełożyć na blat/stolnicę oprószony mąką. Rozwałkować i za pomocą foremek wyciąć ciasteczka. Przełożyć na blachę.
Oznacz jako kompletne
3.

Blachę włożyć do piekarnika i piec przez 10 minut
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
wrocławska z kłoskiem

To jak VIP w świecie mąk – zawsze pewna, że wyjdzie. Wspaniała do pieczenia, doskonała do wypieków, a do tego pochodzi z regionu, w którym natura ma dyplom z perfekcji- Żuław. Czy można chcieć więcej od mąki?