Chlebek bananowy0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
250g mąki gdańskiej z kłoskiem | |
350g dojrzałych bananów | |
80g miękkiego masła | |
2 jajka | |
100g maślanki | |
50g cukru | |
2 łyżeczki proszku do pieczenia | |
1 łyżeczka sody oczyszczonej | |
szczypta soli |
Wskazówki
1.
Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę/ blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić masłem.
Do miski dodać banany, rozgnieść widelcem lub mikserem.
Oznacz jako kompletne
2.
Dodać masło, jajka, maślankę, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszać za pomocą miksera lub drewnianej łyżki.
Przełożyć na przygotowanego naczynia i piec przez 50 minut.
Oznacz jako kompletne
3.
Pozostawić w blaszce do ostudzenia, przez następne 30 minut.
Oznacz jako kompletne