Bułki do burgerów0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
300g mąki chlebowej pszennej Gdańskie Młyny. | |
2 jajka | |
100g mleka | |
7g drożdży | |
20g masła | |
30g cukru |
Wskazówki
1.
Z jednego jajka oddzielić białko i żółtko. Białko roztrzepać i odstawić.
W garnku rozpuścić masło.
Oznacz jako kompletne
2.
Do miski dodać drożdże, masło i cukier, a następnie wlać rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszać.
Dodać mąkę, żółtko i całe jajko. Ciasto wyrobić ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego.
Oznacz jako kompletne
3.
Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę.
Piekarnik nagrzać do 190°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Oznacz jako kompletne
4.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat lub stolnicę, oprószony mąką i uformować 4 bułki. Przełożyć na blachę.
Posmarować roztrzepanym białkiem, posypać sezamem i piec przez 15 minut.
Oznacz jako kompletne