Bułki do burgerów
0 (0)

1,15h

Łatwy

4

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Te bułki to gwarancja miękkiego środka i chrupiącej skórki, która idealnie komponuje się z soczystym mięsem i świeżymi dodatkami. Ich przygotowanie to świetna zabawa i satysfakcja. Gotowe bułki do burgerów to idealna baza dla Twoich ulubionych dodatków. Spróbuj tego przepisu i ciesz się smakiem domowego pieczywa, które podbije serce każdego burgerowego fana!

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
300g mąki chlebowej pszennej Gdańskie Młyny.
2 jajka
100g mleka
7g drożdży
20g masła
30g cukru

Wskazówki

1.

Z jednego jajka oddzielić białko i żółtko. Białko roztrzepać i odstawić.
W garnku rozpuścić masło.
Oznacz jako kompletne
2.

Do miski dodać drożdże, masło i cukier, a następnie wlać rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszać.
Dodać mąkę, żółtko i całe jajko. Ciasto wyrobić ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego.
Oznacz jako kompletne
3.

Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę.
Piekarnik nagrzać do 190°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Oznacz jako kompletne
4.

Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat lub stolnicę, oprószony mąką i uformować 4 bułki. Przełożyć na blachę.
Posmarować roztrzepanym białkiem, posypać sezamem i piec przez 15 minut.
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka

chlebowa pszenna

to właśnie ona jest tajemniczym składnikiem, który sprawia, że poranny chleb wypiekany w piekarniku domowym może konkurować z najsmaczniejszymi bochenkami piekarnianymi! Ta mąka to prawdziwy magik w kuchni, przekształcający zwykłe składniki w aromatyczny, chrupiący rarytas.