Bułeczki śniadaniowe
0 (0)

3h

średni

10

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Jeśli jeszcze nie próbowałeś naszych bułeczek, to czas, aby to zmienić. Przygotowanie ich jest niezwykle proste, a rezultat zachwyci Cię i Twoich bliskich. Możesz podawać je z ulubionym dżemem, masłem orzechowym, serem czy innymi dodatkami, które lubisz.

Włącz bułeczki pszenne z mąki bułowej do swojej codziennej rutyny śniadaniowej lub przekąsaj je w trakcie dnia, aby dodać sobie energii. To pyszny sposób na rozpoczęcie dnia z uśmiechem i smakiem tradycji. Odkryj, jak nasze bułeczki mogą uczynić Twoje śniadania i drugie śniadania jeszcze smaczniejszymi!

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
500g mąki pszennej bułkowej
20g masła
10g cukru
8g soli
20g drożdży
225ml zimnej wody

Wskazówki

1.

wymieszaj składniki

W dużej misce wymieszaj mąkę, masło, cukier, sól, drożdże i zimną wodę. Mieszaj składniki, aż uzyskasz jednolite ciasto.
Oznacz jako kompletne
2.

przykryj miskę

Przykryj misę ściereczką i odstaw na 1 godzinę, aby ciasto wyrosło.
Oznacz jako kompletne
3.

uformuj bułeczki

Po upływie 1 godziny, podziel ciasto na 10 równych części i uformuj bułeczki. Wyłóż uformowane bułeczki na papier do pieczenia. Spryskaj bułeczki wodą. Pozostaw bułeczki do wyrośnięcia na 90 minut w ciepłym miejscu. Powinny podwoić swoją objętość.
Oznacz jako kompletne
4.

piecz

Następnie rozgrzej piekarnik do 210 stopni Celsjusza. Umieść bułeczki w nagrzanym piekarniku i piecz przez 15 do 18 minut, aż staną się złote. Po upieczeniu bułki powinny być chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku!
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
pszenna bułkowa

Nasza mąka to owoc pasji do rzemiosła piekarskiego, gdzie tworzy się prawdziwe kulinarne arcydzieła. Dzięki niej możesz teraz stworzyć własne bułki w zaciszu swojej kuchni i poczuć się jak prawdziwy mistrz piekarstwa.