Bułeczki śniadaniowe0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
500g mąki pszennej bułkowej | |
20g masła | |
10g cukru | |
8g soli | |
20g drożdży | |
225ml zimnej wody |
Wskazówki
1.
wymieszaj składniki
W dużej misce wymieszaj mąkę, masło, cukier, sól, drożdże i zimną wodę.
Mieszaj składniki, aż uzyskasz jednolite ciasto.
Oznacz jako kompletne
2.
przykryj miskę
Przykryj misę ściereczką i odstaw na 1 godzinę, aby ciasto wyrosło.
Oznacz jako kompletne
3.
uformuj bułeczki
Po upływie 1 godziny, podziel ciasto na 10 równych części i uformuj bułeczki. Wyłóż uformowane bułeczki na papier do pieczenia. Spryskaj bułeczki wodą. Pozostaw bułeczki do wyrośnięcia na 90 minut w ciepłym miejscu. Powinny podwoić swoją objętość.
Oznacz jako kompletne
4.
piecz
Następnie rozgrzej piekarnik do 210 stopni Celsjusza. Umieść bułeczki w nagrzanym piekarniku i piecz przez 15 do 18 minut, aż staną się złote. Po upieczeniu bułki powinny być chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku!
Oznacz jako kompletne