Bułeczki pszenne0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
500g mąki luksusowej Gdańskie Młyny | |
12g soli | |
15g drożdży | |
375g wody |
Wskazówki
1.
ciasto
Dodaj wodę do suchych składników i dobrze wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.
Wyrobione ciasto odstaw w misce na 3-4 godziny, aby podwoiło swoją objętość. Możesz przykryć misę ściereczką lub folią spożywczą.
Oznacz jako kompletne
2.
formowanie
Po upływie 3-4 godzin wyjmij ciasto z miski i rozwałkuj je na grubość 2-3 cm.
Następnie uformuj ciasto na kwadraty, powinno wyjść 10 bułek.
Ułóż bułki na blaszce, pozostawiając odstęp między nimi, i ponownie odstaw je na 1 godzinę, aby podrosły.
Oznacz jako kompletne
3.
pieczenie
Po upływie godziny wstaw blaszkę z bułkami do nagrzanego piekarnika.
Piecz bułki przez 25-30 minut w temperaturze 210-220 C, aż staną się złociste i chrupiące.
Po upieczeniu, nie pryskaj bułek wodą - zostaw je po prostu na blaszce do ostygnięcia.
Oznacz jako kompletne