Brownie z malinami0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
180 g mąki pszennej tortowej z kłoskiem | |
4 jajka | |
¼ łyżeczki proszku do pieczenia | |
200 g gorzkiej czekolady | |
200 g masła | |
300 g cukru brązowego | |
150g malin |
Wskazówki
1.
Masło rozpuszczamy z czekoladą w kąpieli wodnej, mieszamy do momentu uzyskania jednolitej, płynnej, czekoladowej masy. Odstawiamy do wystudzenia.
W dużej misce umieszczamy jajka i cukier. Ubijamy mikserem na jasną i puszystą masę. Wlewamy przestudzoną ale jeszcze płynną czekoladę do jajek. Dodajemy szczyptę soli, proszek do pieczenia i mąkę pszenną tortową z kłoskiem. Dokładnie łączymy.
Oznacz jako kompletne
2.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni w funkcji góra-dół. Blaszkę 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej gotową masę. Wyrównujemy i na wierzchu ciasta układamy maliny.
Pieczemy przez około 30-35 minut do uzyskania chrupiącej warstwy na wierzchu. Ciasto studzimy poza piekarnikiem. Kiedy całkowicie ostygnie, posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Brownie gotowe, smacznego!
Oznacz jako kompletne