Brownie z malinami
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

W świecie deserów istnieje wiele kombinacji smakowych, które potrafią zaskoczyć najbardziej wymagające podniebienia. Jednym z takich połączeń jest klasyczne brownie z dodatkiem świeżych malin. To deser, który łączy w sobie głęboką, czekoladową intensywność z orzeźwiającym, owocowym akcentem.

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
180 g mąki pszennej tortowej z kłoskiem
4 jajka
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
300 g cukru brązowego
150g malin

Wskazówki

1.

Masło rozpuszczamy z czekoladą w kąpieli wodnej, mieszamy do momentu uzyskania jednolitej, płynnej, czekoladowej masy. Odstawiamy do wystudzenia.
W dużej misce umieszczamy jajka i cukier. Ubijamy mikserem na jasną i puszystą masę. Wlewamy przestudzoną ale jeszcze płynną czekoladę do jajek. Dodajemy szczyptę soli, proszek do pieczenia i mąkę pszenną tortową z kłoskiem. Dokładnie łączymy.
Oznacz jako kompletne
2.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni w funkcji góra-dół. Blaszkę 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej gotową masę. Wyrównujemy i na wierzchu ciasta układamy maliny.
Pieczemy przez około 30-35 minut do uzyskania chrupiącej warstwy na wierzchu. Ciasto studzimy poza piekarnikiem. Kiedy całkowicie ostygnie, posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Brownie gotowe, smacznego!
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
tortowa z kłoskiem

Mąka typu 450 tortowa to niekwestionowany rockstar w świecie wypieków. Wyjątkowo popularna i wszechstronna. Pszenica do tej mąki pochodzi z żuław – polskiego królestwa czystości, gdzie pszenica rośnie w najlepszych warunkach.