Białkowe pankejki pełnoziarniste w wersji fit
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Czy jesteś gotów na zdrową i pyszną rewolucję na swoim talerzu? Przedstawiam Ci białkowe pankejki pełnoziarniste w wersji fit! Te małe cudeńka są nie tylko pełne białka, ale również bogate w błonnik, dzięki pełnoziarnistej mące. Idealne na śniadanie, dodadzą Ci energii na cały dzień, a ich przygotowanie jest szybkie i proste. Gwarantowany zachwyt! Spróbuj raz, a na zawsze zapomnisz o nudnych płatkach owsianych.

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
50g mąki pszennej pełnoziarnistej
4 jajka
300g skyru
2 łyżki erytrytolu
1łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1łyżeczka oleju do natłuszczenia patelni
jeżyny
kiwi
brzoskwinie
syrop klonowy

Wskazówki

1.

W dużej misce umieszczamy skyr, mąkę pełnoziarnistą, erytrytol i proszek do pieczenia.
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka dodajemy do pozostałych składników i dokładnie łączymy, a białka ubijamy w drugiej misce ze szczyptą soli na sztywno.
Oznacz jako kompletne
2.

Białka dodajemy szpatułką do masy i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię. Wykładamy po łyżce ciasta, smażymy pod przykryciem na średnim ogniu do zezłocenia z dwóch stron.
Oznacz jako kompletne
3.

Placki studzimy i serwujemy ze świeżymi jeżynami, kiwi i brzoskwinią, obficie polane syropem klonowym. Smacznego!
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
pszenna pełnoziarnista

Mąka pszenna pełnoziarnista to jak fitnessowa rewolucja w świecie mąk! To niezawodny trener twojego piekarnika. Każde ciasto staje się superbohaterem zdrowego jedzenia, a pieczywo wyrasta z dumą, mając w sobie cały skarb natury.