Babeczki z musem jabłkowo-gruszkowym
0 (0)

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Nasze babeczki to połączenie tradycyjnej receptury z nowoczesnym podejściem do smaków. Delikatne ciasto i aksamitny mus jabłkowo-gruszkowy sprawią, że poczujesz się jak w niebie. Babeczki z musem jabłkowo-gruszkowym to nie tylko smaczny deser, ale również doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych owoców.

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
2 szklanki mąki wrocłąwskiej z kłoskiem
1/3 szklanki oleju lub oliwy
3 duże jaja
0,5 szklanki musu jabłkowo-gruszkowego
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy

Wskazówki

1.

1. Rozgrzej piekarnik

Ustaw piekarnik na 180°C. Przygotuj formę na muffinki, wykładając ją papilotkami lub smarując masłem.
Oznacz jako kompletne
2.

Wymieszaj składniki

W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Wlej olej, jajka i mus jabłkowo-gruszkowy i delikatnie wymieszaj. Mieszaj tylko do połączenia składników – nie za długo, aby babeczki były puszyste
Oznacz jako kompletne
3.

Przełóż do foremek.

Wypełnij foremki masą, napełniając je do 3/4 wysokości. Posyp skórką z pomarańczy.
Oznacz jako kompletne
4.

Piecz

Piecz babeczki w nagrzanym piekarniku przez 20–25 minut, aż staną się złociste, a patyczek wbity w środek wyjdzie suchy
Oznacz jako kompletne
5.

Bita śmietana

Schłodzoną śmietankę ubij mikserem na wysokich obrotach, aż zacznie gęstnieć. Dodaj cukier puder i syrop waniliowy. Ubijaj, aż masa będzie sztywna i kremowa
Oznacz jako kompletne
6.

Studzenie i podanie

Wyjmij babeczki z piekarnika i ostudź na kratce. Udekoruj bitą śmietaną z dodatkiem syropu waniliowego.
Oznacz jako kompletne
Nasza mąka

Mąka
wrocławska z kłoskiem

To jak VIP w świecie mąk – zawsze pewna, że wyjdzie. Wspaniała do pieczenia, doskonała do wypieków, a do tego pochodzi z regionu, w którym natura ma dyplom z perfekcji- Żuław. Czy można chcieć więcej od mąki?

Na bitą śmietanę:
250 ml śmietanki 30% (dobrze schłodzonej)
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka syropu waniliowego