Babeczki z borówkami i kruszonką (bez jajek)0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej | |
250 g kefiru w temperaturze pokojowej | |
200g cukru | |
200 g kaszy manny | |
100ml oleju rzepakowego | |
1 łyżeczka proszku do pieczenia | |
szczypta soli | |
250g borówek |
Wskazówki
1.
Kefir łączymy w misce z olejem, cukrem, kaszą manną i solą. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko mieszamy, tylko do połączenia składników.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni w funkcji góra-dół.
Oznacz jako kompletne
2.
Energicznie zagniatamy składniki na kruszonkę.
Foremki na babeczki wypełniamy ciastem do ¾ wysokości. Posypujemy borówkami, a następnie kruszonką.
Oznacz jako kompletne
3.
Pieczemy przez 40 minut do wyrośnięcia i zarumienienia. o!
Cukier puder łączymy w miseczce z sokiem z cytryny i drobno startą skórką sparzonej cytryny. Lukrem polewamy wierzch babeczek. Pyszne muffiny gotowe. Smaczneg
Oznacz jako kompletne