Babeczki bananowe0 (0)
Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]
No Reviews
Składniki
Dostosuj porcje
4 dojrzałe banany | |
1 łyżeczka cukru waniliowego | |
2 szklanki mąki wrocławskiej Gdańskie Młyny | |
1/2 szklanki oleju | |
1/2 szklanki mleka | |
1 szczypta soli | |
1 tabliczka czekolady (ocpjonalnie) | |
1 posypka czekoladowa (opcjonalnie) |
Wskazówki
1.
Ugnieć banany
Banany ugnieć widelcem w dużej misce. Nie musisz robić tego dokładnie.
Oznacz jako kompletne
2.
Dodaj pozostałe składniki
Dodaj do miski pozostałe składniki (oprócz czekolady i posypki) i wymieszaj całość łyżką.
Oznacz jako kompletne
3.
Powstałą masą napełnij do połowy foremki babeczek.
Oznacz jako kompletne
4.
Do każdej foremki wsadź kostkę czekolady i dolej na wierzch odrobinę masy. Nie napełniaj foremek aż po brzeg, ponieważ ciasto będzie rosło. Posyp babeczki odrobiną posypki.
Oznacz jako kompletne
5.
Pieczenie
Piecz przez 18-20 minut w środkowej części piekarnika nastawionego na 200 stopni.
Oznacz jako kompletne
Notatki
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.