Babeczki bananowe
0 (0)

60 minut

bardzo łatwy

15 babeczek

Kliknij aby ocenić
[Wszystkie głosy: 0 Średnia ocen: 0]

Gotowanie z dziećmi to super zabawa. Miksowanie, obieranie i najlepsze- wylizywanie miski. Taka domowa szkoła gotowania zainteresuje nawet niejadka. A bananowe babeczki, które są banalnie proste w wykonaniu, zaszczepią w DNA pociech umiłowanie do pieczenia na długie lata.

No Reviews

Składniki

Dostosuj porcje
4 dojrzałe banany
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 szklanki mąki wrocławskiej Gdańskie Młyny
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1 szczypta soli
1 tabliczka czekolady (ocpjonalnie)
1 posypka czekoladowa (opcjonalnie)

Wskazówki

1.

Ugnieć banany

Banany ugnieć widelcem w dużej misce. Nie musisz robić tego dokładnie.
Oznacz jako kompletne
2.

Dodaj pozostałe składniki

Dodaj do miski pozostałe składniki (oprócz czekolady i posypki) i wymieszaj całość łyżką.
Oznacz jako kompletne
3.

Powstałą masą napełnij do połowy foremki babeczek.

Oznacz jako kompletne
4.

Do każdej foremki wsadź kostkę czekolady i dolej na wierzch odrobinę masy. Nie napełniaj foremek aż po brzeg, ponieważ ciasto będzie rosło. Posyp babeczki odrobiną posypki.
Oznacz jako kompletne
5.

Pieczenie

Piecz przez 18-20 minut w środkowej części piekarnika nastawionego na 200 stopni.
Oznacz jako kompletne

Notatki

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Nasza mąka

Mąka
wrocławska z kłoskiem

To jak VIP w świecie mąk – zawsze pewna, że wyjdzie. Wspaniała do pieczenia, doskonała do wypieków, a do tego pochodzi z regionu, w którym natura ma dyplom z perfekcji- Żuław. Czy można chcieć więcej od mąki?